Opholdstilladelse som studerende

Indhold fra Borger.dk
Dette indhold er hentet fra Borger.dk.
Tredjelandsborgere skal have en opholdstilladelse for at have ret til at bo og studere i Danmark

Hvem kan få opholdstilladelse som studerende?

Du kan få opholdstilladelse, hvis du er studerende ved en videregående uddannelse, elev på en grunduddannelse eller elev på en folkehøjskole. Du kan læse mere om kravene til hver uddannelsestype hos Styrelsen for Fastholdelse og Rekruttering.

Hvordan ansøger jeg om opholdstilladelse som studerende?

Hvis du vil ansøge om opholdstilladelse som studerende, skal både du og uddannelsesinstitutionen i Danmark bidrage med oplysninger til behandlingen af din ansøgning. Du kan finde flere oplysninger om at ansøge hos Styrelsen for Fastholdelse og Rekruttering.

Hvordan får jeg forlænget min opholdstilladelse som studerende?

Betingelsen for, at du kan få forlænget din opholdstilladelse, er først og fremmest, at du opfylder alle betingelserne for din oprindelige opholdstilladelse.

Det er vigtigt, at Styrelsen for Fastholdelse og Rekruttering modtager din ansøgning om forlængelse, inden din tidligere opholdstilladelse udløber. Ellers kan din ansøgning blive afvist. Det betyder, at den ikke vil blive behandlet, og at du må forlade Danmark og ansøge om en helt ny opholdstilladelse.

Du kan finde flere oplysninger om at ansøge om forlængelse hos Styrelsen for Fastholdelse og Rekruttering.

Selvbetjening

Sidst opdateret den 18. december 2015